close menu

search button

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Section

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Component

Voucher Aνέργων για ηλικίες 29 έως 64 ετών

Στις 3/7/2017 έληξε και η τελευταία προθεσμία για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης για τους ωφελούμενους του προγράμματος Voucher 29-64 ή «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε Κλάδους Αιχμής» (όπως είναι η επίσημη  ονομασία του) και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Ήδη την Τρίτη 11-7-2017 έχουν αναρτηθεί οι ΚΑΥΣ των επιλαχόντων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, στη θέση όσων δεν ενεργοποίησαν την επιταγή τους μέχρι την τελευταία προθεσμία.

Προσοχή προθεσμίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, όσοι από τους επιλαχόντες ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν αποκλειστική προθεσμία 2 εβδομάδων, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 24-07-2017, να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν επιλεγείτε θα πρέπει να προγραμματίσουμε συνάντηση με τους εργασιακούς συμβούλους του ΚΕΚ, για να γίνει η 1η ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής, στην οποία θα πρέπει να προσδιοριστεί το αντικείμενο του προγράμματος, που θα παρακολουθήσετε και να γίνει η ενεργοποίηση της επιταγής σας.

Επομένως θα πρέπει να βιαστείτε. Συμπληρώστε τώρα κιόλας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα. Εμείς  θα ελέγξουμε αν έχετε επιλεγεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να κλείσουμε ραντεβού, με τους εργασιακούς μας συμβούλους, ώστε να προλάβετε τις προθεσμίες.

    Στην πιο κρίσιμη φάση μπήκε το πρόγραμμα Voucher 29-64, καθώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δικαιούχοι καλούνται  να κάνουν μια καθοριστικής σημασίας επιλογή για τον φορέα κατάρτισης, το ακριβές αντικείμενο ανάμεσα στους κλάδους και τις ειδικότητες που έχουν προεπιλέξει, αλλά και την εταιρία στην οποία θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης.

    Η επιλογή αυτή είναι που θα κρίνει πολλά στην επανένταξη του ωφελούμενου στην αγορά εργασίας, ώστε το Voucher 29-64 να μην περιοριστεί απλά σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης αλλά σε μια προοπτική που θα ανοίξει πόρτες.

    Για το λόγο αυτό είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης από τους κατάλληλους ανθρώπους.

    Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ διαθέτει τους έμπειρους συμβούλους που θα σας λύσουν κάθε απορία στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος, καθώς και της επιχείρησης πρακτικής, με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό σας προφίλ, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά και τους στόχους σας.

Ανακοινώθηκαν οι ΚΑΥΣ των 23.000 δικαιούχων του προγράμματος Voucher 29-64 που επιδοτεί την κατάρτιση σε 60 ειδικότητες από δέκα κλάδους αιχμής.

Με την αίτησή σας, έχετε ήδη επιλέξει έναν ή δύο από τους παρακάτω κλάδους:

  • Εμπόριο
  • Logistics
  • Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα
  • Τουρισμός
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων
  • Τρόφιμα-Ποτά
  • Ενέργεια
  • Βιομηχανία
  • Αγροτικός Τομέας

Έχετε επιλεγεί;

Αυτό που μένει να γίνει για να ξεκινήσετε, είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να επιλέξετε φορέα κατάρτισης, αντικείμενο κατάρτισης και εταιρία πρακτικής άσκησης. Δεν είναι απλή διαδικασία.

Βρείτε τον εργαζόμενο που χρειάζεται η επιχείρησή σας, μέσω του προγράμματος Voucher 29-64  

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. καλεί επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Voucher 29-64, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης, για τους ωφελούμενους του προγράμματος. 

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 500 ώρες, η οποία δεν θα υπερβαίνει σε συνολική διάρκεια τους 5 μήνες.

Η μοναδική ευκαιρία που δίνει το Voucher της δράσης «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών» απαιτεί συνεχή ενημέρωση

όταν έχεις μπροστά σου ένα δίλλημα ανάμεσα σε 60 ειδικότητες, από δέκα κλάδους αιχμής και για αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη συμβουλευτική υποστήριξη σε κάθε φάση του προγράμματος.

Εκτός από την προοπτική της νέας επαγγελματικής σταδιοδρομίας το πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» προσφέρει μια οικονομική ανάσα στους 23.000 δικαιούχους που θα πάρουν στα χέρια τους το VOUCHER.

    Κάθε ωφελούμενος μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμα δικαιούται επίδομα συνολικού ύψους 2.600 ευρώ.

Μια πολυδιάστατη ευκαιρία αποτελεί το πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» καθώς αν επιλέξεις την κατάλληλη για σένα ειδικότητα, με την πρακτική σε επιχειρήσεις που προβλέπει, ρίχνεσαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να διεκδικήσεις σταθερή θέση εργασίας!

     Κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως κατηγορίας στην οποία ανήκει, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής για τη δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής » σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια και η προκήρυξη ορίζει σαφώς πως δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή της.

    Απομένουν κάτι παραπάνω από 20 ημέρες μέχρι να λήξει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στη δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» που θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία σε 23.000 ανέργους.

    Μήπως είσαι ανάμεσα στους δικαιούχους;

Το ξέρεις πώς ένας λάθος υπολογισμός στην προϋπηρεσία, τις επαγγελματικές δεξιότητες, το πραγματικό εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση ή τη χρονική διάρκεια της ανεργίας, μπορεί να «κόψει» πολύτιμα μόρια και να σε αφήσει εκτός του προγράμματος;

     Πώς αποδεικνύω τη διάρκεια της ανεργίας; Ποια ένσημα «μετράνε»; Τι πρέπει να προσέξω στη φορολογική δήλωση;

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Bottom info