close menu

search button

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Section

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Component

Ξεκίνησε νέος κύκλος αιτήσεων για τα προγράμματα:

 • Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας - Logistics
 • Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών στον τομέα του εμπορίου,
 • Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής

ενώ η υλοποίηση των προγραμμάτων πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Στις 3/7/2017 έληξε και η τελευταία προθεσμία για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης για τους ωφελούμενους του προγράμματος Voucher 29-64 ή «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε Κλάδους Αιχμής» (όπως είναι η επίσημη  ονομασία του) και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Ήδη την Τρίτη 11-7-2017 έχουν αναρτηθεί οι ΚΑΥΣ των επιλαχόντων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, στη θέση όσων δεν ενεργοποίησαν την επιταγή τους μέχρι την τελευταία προθεσμία.

Προσοχή προθεσμίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, όσοι από τους επιλαχόντες ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν αποκλειστική προθεσμία 2 εβδομάδων, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 24-07-2017, να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν επιλεγείτε θα πρέπει να προγραμματίσουμε συνάντηση με τους εργασιακούς συμβούλους του ΚΕΚ, για να γίνει η 1η ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής, στην οποία θα πρέπει να προσδιοριστεί το αντικείμενο του προγράμματος, που θα παρακολουθήσετε και να γίνει η ενεργοποίηση της επιταγής σας.

Επομένως θα πρέπει να βιαστείτε. Συμπληρώστε τώρα κιόλας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα. Εμείς  θα ελέγξουμε αν έχετε επιλεγεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να κλείσουμε ραντεβού, με τους εργασιακούς μας συμβούλους, ώστε να προλάβετε τις προθεσμίες.

    Στην πιο κρίσιμη φάση μπήκε το πρόγραμμα Voucher 29-64, καθώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δικαιούχοι καλούνται  να κάνουν μια καθοριστικής σημασίας επιλογή για τον φορέα κατάρτισης, το ακριβές αντικείμενο ανάμεσα στους κλάδους και τις ειδικότητες που έχουν προεπιλέξει, αλλά και την εταιρία στην οποία θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης.

    Η επιλογή αυτή είναι που θα κρίνει πολλά στην επανένταξη του ωφελούμενου στην αγορά εργασίας, ώστε το Voucher 29-64 να μην περιοριστεί απλά σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης αλλά σε μια προοπτική που θα ανοίξει πόρτες.

    Για το λόγο αυτό είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης από τους κατάλληλους ανθρώπους.

    Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ διαθέτει τους έμπειρους συμβούλους που θα σας λύσουν κάθε απορία στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος, καθώς και της επιχείρησης πρακτικής, με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό σας προφίλ, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά και τους στόχους σας.

Ανακοινώθηκαν οι ΚΑΥΣ των 23.000 δικαιούχων του προγράμματος Voucher 29-64 που επιδοτεί την κατάρτιση σε 60 ειδικότητες από δέκα κλάδους αιχμής.

Με την αίτησή σας, έχετε ήδη επιλέξει έναν ή δύο από τους παρακάτω κλάδους:

 • Εμπόριο
 • Logistics
 • Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα
 • Τουρισμός
 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
 • Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων
 • Τρόφιμα-Ποτά
 • Ενέργεια
 • Βιομηχανία
 • Αγροτικός Τομέας

Έχετε επιλεγεί;

Αυτό που μένει να γίνει για να ξεκινήσετε, είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να επιλέξετε φορέα κατάρτισης, αντικείμενο κατάρτισης και εταιρία πρακτικής άσκησης. Δεν είναι απλή διαδικασία.

Έτσι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. καλεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας και του  εμπορίου, που μπορούν να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης, στις παρακάτω ειδικότητες, για τους ωφελούμενους της δράσης, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Logistics 18-24»

    Στη δεύτερη φάση μπαίνει ο Β κύκλος αιτήσεων για τους άνεργους 18-24 ετών στο πρόγραμμα Logistics με τη διασταύρωση των στοιχείων που υπέβαλαν οι υποψήφιοι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

      Για το λόγο αυτό καλούνται να αποστείλουν, έως και την Παρασκευή 10/2/2017, φάκελο με τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα όσα δηλώνουν στην ηλεκτρονική αίτηση.

         Δείτε εδώ όλα τα δικαιολογητικά και πού θα τα αποστείλετε 

Βρείτε τον εργαζόμενο που χρειάζεται η επιχείρησή σας, μέσω του προγράμματος Voucher 29-64  

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. καλεί επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Voucher 29-64, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης, για τους ωφελούμενους του προγράμματος. 

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 500 ώρες, η οποία δεν θα υπερβαίνει σε συνολική διάρκεια τους 5 μήνες.

     Σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο όπως είναι αυτός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η ειδικότητα του Στελέχους Διαχείρισης Αποθήκης απέχει πολύ από αυτό που λέγαμε παλιά αποθηκάριο και οι προοπτικές που ανοίγονται μέσα από δυο προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής, το Voucher 29-64 αλλά και το Logistics 18-24,   κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη σωστής ενημέρωσης.

Η μοναδική ευκαιρία που δίνει το Voucher της δράσης «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών» απαιτεί συνεχή ενημέρωση

όταν έχεις μπροστά σου ένα δίλλημα ανάμεσα σε 60 ειδικότητες, από δέκα κλάδους αιχμής και για αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη συμβουλευτική υποστήριξη σε κάθε φάση του προγράμματος.

Δίνεις μάχη με τον εφιάλτη της ανεργίας; Δυο προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης στην Εφοδιαστική Αλυσίδα σου ανοίγουν μια νέα προοπτική σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο.

   Με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων  για το Voucher 29-64, αλλά και τον δεύτερο κύκλο των Logistics 18-24 σε εξέλιξη, γίνεται  πιο επιτακτική η ανάγκη να ενημερωθείς σωστά για τις  ειδικότητες και να κάνεις τη σωστή επιλογή, αν ανήκεις σε κάποια από τις δυο αυτές ηλικιακές ομάδες.

Σελίδα 1 από 3

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Bottom info