close menu

search button

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Section

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Component

Τα μυστικά της επιτυχίας σε μια συνέντευξη πρόσληψης

Σίγουρα ξέρετε πως η προσωπική συνέντευξη για μια θέση εργασίας μπορεί να κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την τελική επιλογή του υποψήφιου εργοδότη σας. Εκείνο όμως που ίσως δεν ξέρατε είναι η σημασία κάποιων «λεπτομερειών» που εσείς δεν δίνετε προσοχή και ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σας.

 

Δείτε κάποιους βασικούς κανόνες για τα όσα οφείλετε να κάνετε και εκείνα που πρέπει να αποφύγετε, έτσι όπως τους εξηγούν οι σύμβουλοι εργασίας της Vault

 

 

Όπως σημειώνουν, όποιο και να είναι το αντικείμενο υπάρχουν τρία σημεία κλειδιά: επαγγελματισμός,  ενδιαφέρον για την προσφερόμενη θέση εργασίας, καταλληλότητα για τη θέση, εφαρμόσιμες δεξιότητες και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

 

Κώδικας ένδυσης

 

Αν είσαι άνδρας επέλεξε ένα κοστούμι σε απόχρωση του ναυτικού μπλε ή του ανθρακί με λευκό πουκάμισο και μια ωραία γραβάτα

 

Για τη γυναίκα επίσης απαιτείται ένα σύνολο είτε με παντελόνι είτε με φούστα, χωρίς μεγάλα κοσμήματα, έντονα χρώματα και υπερβολικό μακιγιάζ.

 

Χειραψία γνωριμίας

 

Η χειραψία δίνει μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση. Δεν πρέπει να είναι ούτε χαλαρή ούτε και να προκαλεί πόνο. Η ιδανική χειραψία είναι να μπει η παλάμη ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη ώστε τα χέρια να εφάπτονται πλήρως. Είναι επίσης σημαντικό να κοιτάτε τον άλλον στα μάτια και να χαμογελάτε.

 

Πως απαντάτε στις ερωτήσεις κλειδιά

 

Όταν σας ζητήσουν να πείτε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας σίγουρα δεν είναι αφορμή να εξιστορήσετε λεπτομερώς κάθε σταθμό της ζωής σας, απλά μια ζουμερή περίληψη της μέχρι τώρα καριέρας, των δυνατοτήτων σας και των στόχων σας.

 

Δυνατά και αδύναμα σημεία

 

Εκείνος που σου παίρνει συνέντευξη δίνει μεγάλη σημασία στο αν μπορείς να αναγνωρίσεις και να ταξινομήσεις τα δυνατά και αδύνατα σου σημεία.

Λάθος απάντηση θα είναι, θέλοντας να επιδείξετε ειλικρίνεια, να πείτε πως υπήρξε φορά που π.χ. δεν ξυπνήσατε έγκαιρα και χάσατε μια σύσκεψη

Αποφύγετε να αναφέρετε μειονεκτήματα σε προσωπικότητα ή χαρακτήρα που δύσκολα αλλάζουν αλλά σε αδυναμίες που μπορούν με το χρόνο να βελτιωθούν όπως το «νευριάζω όταν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του»

 

Υπάρχουν και ερωτήσεις που άπτονται προσωπικών δεδομένων τις οποίες μπορείτε να αποφύγετε. Αν σας ρωτήσουν  «είστε ελεύθερη, παντρεμένη, σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδί» μπορείτε ευγενικά να το αποφύγετε λέγοντας «Θα προτιμούσα να επικεντρωθούμε στην επαγγελματική και όχι την προσωπική μου ζωή».

 

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

 

-Σηκώνεστε όρθιοι να χαιρετίσετε εκείνον που θα σας πάρει συνέντευξη

 

-Μην φοράτε έντονα αρώματα

 

-Έχετε πάντα ένα περιληπτικό αντίγραφο βιογραφικού σας

 

-Ζητήστε την επαγγελματική κάρτα του ανθρώπου που έχετε απέναντι σας

 

-Απενεργοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο. Ακόμη και αν το ξεχάσετε όταν χτυπήσει το κλείνετε αμέσως, χωρίς να κοιτάξετε ποιος ήταν και σίγουρα χωρίς να απαντήσετε.

 

Δείτε έναν μίνι οδηγό με χαρακτηριστικά παραδείγματα στο βίντεο που ακολουθεί

Media


Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Bottom info