close menu

search button

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Section

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Main Component

Ανεξαρτήτως κλάδου, οι πωλήσεις είναι το πιο νευραλγικό κομμάτι κάθε επιχείρησης. Είναι η κινητήριος δύναμη, όλης της οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, σε επίπεδο κοινωνίας είναι ένα παρεξηγημένο και υποτιμημένο επάγγελμα.

Αν κάνετε μια αναζήτηση σε site εύρεσης εργασίας, θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν οι μισές προσφερόμενες θέσεις εργασίας, αφορούν τις πωλήσεις. Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ και εδώ.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιχειρήσεις είναι σε μια διαρκή αναζήτηση νέων στελεχών στον χώρο των πωλήσεων και κάνουν ότι μπορούν για να τα αποκτήσουν. Προσφέρουν υψηλά πακέτα αμοιβών, παροχές και διαρκή εκπαίδευση. Όμως η αγορά αντιμετωπίζει έλλειψη στελεχών.

Την ίδια στιγμή, που η ανεργία πλήττει μεγάλα στρώματα, του ανθρώπινου δυναμικού και χιλιάδες νέοι συνωστίζονται, για μια από τις λιγοστές θέσεις στο δημόσιο, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν ικανά στελέχη.

Υπάρχουν πολλές αιτίες, που δημιουργούν αυτή την εικόνα.

Εργασία στον κλάδο βρήκε τουλάχιστον ένας στους τρεις ωφελούμενους του voucher τουρισμού που ολοκληρώθηκε το 2016, αποδεικνύοντας έτσι την ευκαιρία την οποία δίνουν τα ανάλογα προγράμματα  «επιταγής εισόδου».

    Παρά τη μεγάλη προσφορά εργασίας οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες και ειδικά σε κλάδους όπως η πληροφορική και οι πωλήσεις.

    Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να προσμετράται ως χρόνος ανεργίας το διάστημα συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας παράλληλα με την επιδότηση του προγράμματος, καθορίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ.

Η τεχνολογία επιτρέπει πλέον στην κατάρτιση να ακολουθήσει βήματα που δεν μπορείς να κάνεις μέσα σε μια αίθουσα, τονίζει μιλώντας στην Wall Street Journal o Ανάντ Αγκαρουάλ, ιδρυτής και επικεφαλής της edX, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Πανεπιστήμιου Harvard σε συνεργασία με το MIT για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εξηγεί τα έξι βασικά πλεονεκτήματα του e-learning.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2016 έγιναν 1.140.773 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου και λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, είναι σαφές ότι το ζήτημα της αποζημίωσης απασχόλησε και δυστυχώς θα απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού.

Πόσο έτοιμος νοιώθεις χτυπώντας την πόρτα του υποψήφιου εργοδότη σου; Η Λίντα Σπένσερ, Υποδιευθύντρια του Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μας δίνει κάποιες βασικές οδηγίες για την καταλληλότερη προετοιμασία πριν από μια προσωπική συνέντευξη, αλλά και κάποια «tips» που θα μας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της.

     Υπάρχουν κάποια στοιχεία στο βιογραφικό σημείωμα στα οποία δεν δίνουμε σημασία, αλλά μπορούν να κόψουν πολλούς «πόντους» στην ορθή αξιολόγηση από τον άνθρωπο που θα αποφασίσει την πρόσληψη μας.

     Η Σύμβουλος Καριέρας Αμάντα Αγκοστίν μας εξηγεί ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη.

    «Το πρώτο είναι η αναγραφή πλήρους ταχυδρομικής διεύθυνσης, αφού κανείς δεν το θεώρει πλέον χρήσιμο, ενώ τίθενται και λόγοι ασφαλείας»

Σίγουρα ξέρετε πως η προσωπική συνέντευξη για μια θέση εργασίας μπορεί να κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την τελική επιλογή του υποψήφιου εργοδότη σας. Εκείνο όμως που ίσως δεν ξέρατε είναι η σημασία κάποιων «λεπτομερειών» που εσείς δεν δίνετε προσοχή και ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σας.

 

Δείτε κάποιους βασικούς κανόνες για τα όσα οφείλετε να κάνετε και εκείνα που πρέπει να αποφύγετε, έτσι όπως τους εξηγούν οι σύμβουλοι εργασίας της Vault

Έχεις γεννηθεί μεταξύ 1.1.1992 και 31.12.1997 και είσαι άνεργος;

 

Αξιοποίησε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ωφελούμενων, για το πρόγραμμα «Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων νέων 18-24 ετών, σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας-Logistics» μέχρι τις 31/5/2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 23:59μμ και ξεκίνα την καριέρα σου σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.

Είτε διαβάζετε αυτές τις γραμμές από έναν υπολογιστή ή ένα laptop, είτε από ένα tablet ή smartphone, χωρίς να το συνειδητοποιείτε, το χρωστάτε στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα logistics. Για να φτιαχτεί ο υπολογιστής, το Laptop, το tablet ή το smartphone και να έρθει στα χέρια σας έχει συντελεστεί μια απίστευτη διακίνηση υλικών και εμπορευμάτων.

Η Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας αναφέρεται στο σχεδιασμό και τη διαχείριση όλων των ενεργειών-δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις διαδικασίες προμήθειας, την παραγωγή-μεταποίηση και όλες τις δραστηριότητες της διανομής.

Στις σημερινές συνθήκες, η αναζήτηση εργασίας είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Όταν η ανεργία αφορά το 1/4 του εργατικού δυναμικού και το 1/2 των νέων θα πρέπει κανείς να καταβάλλει πολύ περισσότερες προσπάθειες για να έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Η επιλογή του επαγγέλματος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός καθώς έχει αποδειχθεί ότι όταν ένα άτομο δεν είναι ευχαριστημένο με την εργασία που κάνει, δεν μπορεί να αποδώσει, δεν είναι παραγωγικό και θα αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα πολλά εργασιακά αλλά και προσωπικά προβλήματα. Αυτό δεν έχει κόστος μόνο για την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά και για τον ίδιο τον εργαζόμενο, αφού η εργασία δεν είναι απλώς ένα μέσο επιβίωσης αλλά και μέσο προσωπικής δημιουργίας και έκφρασης που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ρουτίνα και να απαξιώσει τις δυνατότητες και τα προσόντα του εργαζόμενου.

Για την σωστή επιλογή επαγγέλματος χρειάζεται προγραμματισμός και στρατηγική για να αισθανόμαστε επιτυχημένοι στην επαγγελματική μας πορεία και για να μην αντιμετωπίζουμε το επάγγελμά μας με μια οικονομίστικη αντίληψη. Τα παρακάτω σημεία θεωρούνται κρίσιμα, μεταξύ άλλων, για τη σωστή επαγγελματική επιλογή:

«Η προαγωγή της υγείας στο χώρο εργασίας είναι μία συντονισμένη προσπάθεια των εργοδοτών, των εργαζομένων και της κοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων στο εργασιακό περιβάλλον»

Απόσπασμα από τη Διακήρυξη του Λουξεμβούργου για την προαγωγή της υγείας στο χώρο εργασίας

Η άγνοια και η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης θεωρούνται οι κύριες αιτίες επαγγελματικού κινδύνου στους χώρους εργασίας. Τα περισσότερα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας θα μπορούσαν να αποφευχθούν,

Οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου στους επαγγελματικούς χώρους είναι: οι μυοσκελετικές παθήσεις, ο θόρυβος, οι χημικές ουσίες και ο αμίαντος. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις μυοσκελετικές παθήσεις και τους τρόπους πρόληψής τους.

Ο αμίαντος λόγω των πολύ καλών ιδιοτήτων του και του χαμηλού κόστους αποτέλεσε την ιδανική λύση ως μονωτικό και κατασκευαστικό υλικό για πολλές δεκαετίες. Έτσι σήμερα αμιαντούχα υλικά βρίσκονται σχεδόν παντού: βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια, πλοία, δημόσια κτίρια, σχολεία, κατοικίες, κ.λ.π.

 

Επιδημιολογικές μελέτες όμως που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, έδειξαν ότι ο αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο υλικό και η εισπνοή των μικροσκοπικών ινών του μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές ασθένειες, οι οποίες εμφανίζονται πολλά χρόνια μετά την πρώτη έκθεση. Σήμερα, μετά τη φάση της υπερβολικής αντίδρασης ακόμα και στη θέα του αμιάντου, πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της σωστής διαχείρισής του. Από τις ιστοσελίδες αυτές μπορείτε να ενημερωθείτε για τα θέματα που επιγραμματικά αναφέρονται στη συνέχεια:

Η επιλογή του επαγγέλματος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός καθώς έχει αποδειχθεί ότι όταν ένα άτομο δεν είναι ευχαριστημένο με την εργασία που κάνει, δεν μπορεί να αποδώσει, δεν είναι παραγωγικό και θα αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα πολλά εργασιακά αλλά και προσωπικά προβλήματα. Αυτό δεν έχει κόστος μόνο για την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά και για τον ίδιο τον εργαζόμενο, αφού η εργασία δεν είναι απλώς ένα μέσο επιβίωσης αλλά και μέσο προσωπικής δημιουργίας και έκφρασης που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ρουτίνα και να απαξιώσει τις δυνατότητες και τα προσόντα του εργαζόμενου.

Στις σελίδες που ακολουθούν έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές της τελευταίας τριετίας (2010-2013). Πρόκειται για έναν πλήρη και επικαιροποιημένο οδηγό με τις βασικές έννοιες και αρχές της εργατικής νομοθεσίας, τεκμηριωμένο από νομικούς του Εκπαιδευτικού Οργανισμού "ΑΚΜΩΝ Α.Ε.".

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων με καταγωγή από τρίτες χώρες ζουν στη χώρα μας και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ενεργού οικονομικά πληθυσμού. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά κατόχους αδειών διαμονής της μεταναστευτικής νομοθεσίας. Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που περιμένουν την έκβαση του αιτήματος τους.

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ Α.Ε. - Bottom info